Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Hogeschool Van Hall Larenstein vanuit het lectoraat Gezonde en Duurzame Voeding & Welvaartsziekten. Dit wordt gedaan in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG.

Het team achter Eten voor de Wetenschap bestaat uit Esther Nederhof, Martina Sura-De Jong, Gertjan van Dijk en Anouk Willems.

MyMicroZoo is een bedrijf gevestigd in Leiden, dat gebruikers een simpele test aanbiedt om darmbacteriën (microbiota) te analyseren en inzicht in de samenstelling te geven. Darmmicrobiota heeft invloed op zowel fysieke als mentale gezondheid en kan door voeding beïnvloedt worden. MyMicroZoo is opgezet door drie microbiologen die passie hebben voor het darmmicrobioom en samen hebben ze meer dan 30 jaar ervaring op dit vakgebied. MyMicroZoo is een spin-off van een van de grootste DNA-analyse laboratoria in Nederland, waardoor MyMicroZoo toegang heeft tot de nieuwste sequencing technologie en bioinformatica.

De darmmicrobioom analyse in dit project wordt mede mogelijk gemaakt door MyMicroZoo. Zij verstrekken de pakketten voor het nemen van ontlastingsmonsters en analyseren de monsters.

Deze website en de webapplicatie voor het verzamelen van de data wordt uitgevoerd door aXtion.

Groente en fruit snijden en verwerken is een vak apart. Hessing BV beheerst dat vak al bijna 60 jaar. We verwerken de verse grondstoffen tot onder meer panklare groentes, bewerkt fruit, verse sappen en maaltijdsalades. Die leveren we aan supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en inflight.

Hessing Supervers heeft een financiële bijdrage aan dit project geleverd.